Wat een week!Posted by On

organisatie ksw ten post

De editie van 2019 zit er weer op….. De laatste week voor de start leek het er op dat we een week vol met regen zouden krijgen. Alle plannen B werden alvast afgestoft, maar wat hebben we uiteindelijk mooi weer gehad zeg! Een buitje tijdens het hutten bouwen liet ons niet tegen houden, een uurtje samen dansen in de tent zorgde ervoor dat de bui snel weer weg was. Aan het einde van de dag stonden er prachtige hutten, en allemaal in het thema “Ik hou van Holland” (Ten Post editie), molens, een Nederlands elftal shirt en zelfs de Olle Grieze stonden op het veld. Tussen de middag waren er heerlijke pannenkoeken gebakken door verschillende moeders waarvoor dank!

De woensdag was in twee delen, een water stormbaan en een foto speurtocht door het dorp. In de ochtend ging de onderbouw eerst op pad door het dorp, zoeken en speuren naar al die plekken die op de foto’s stonden. Sommigen hadden geluk die vonden al snel de eerste plekjes in het dorp die op de foto stonden. Rond elf uur was iedereen op het veld om een lekker bekertje ranja te drinken met een snoepje. Ondertussen werd de begeleiding door de bovenbouw flink te pakken genomen op de waterbaan, Jordi en Willard die probeerden alles een beetje in goede banen te leiden werden al snel van de baan af gegooid. En dat is natuurlijk het allermooist! In de middag ging de bovenbouw door het dorp heen, we moesten snel een extra vel met afbeeldingen maken want de grote jongens en meiden vonden het te gemakkelijk. Uiteindelijk moesten ze nog best wel even zoeken om alles te kunnen vinden maar het is ze gelukt! De onderbouw was ondertussen de waterbaan onveilig aan het maken, ze vonden het prachtig! Ook nu werden zowel Joost als Jordi meerdere keren van de baan naar beneden geduwd door een flinke groep kids. De dames Marije en Marielle moesten het uiteindelijk ook ontgelden die werden met de tuinslang en een flinke emmer water ook flink nat gegooid.

Donderdag is een bijzondere dag, de bovenbouw ging net als vorig jaar naar Delfzijl op kamp en de onderbouw ging naar Nienoord. Om negen uur vertrokken de auto’s vol met kinderen uit de onderbouw voor een mooie maar ook warme dag naar Nienoord. Lekker spelen, klimmen van de grote glijbanen af en natuurlijk lekker patatjes eten met een ijsje. Wat hebben ze allemaal een lol gehad. Met zijn allen in de trein was een mooi gezicht, alle kinderen hadden mooie herkenbare hesjes aan dat zag er super uit. We kregen verschillende positieve berichten en de meeste kindertjes zijn die avond als een roos in slaap gevallen van deze mooie dag. De bovenbouw vertrok om tien uur op de fiets naar Delfzijl voor het kamp. Bij Ekenstijn even een tussenstop Margreet en Miranda stonden klaar met ranja en wat lekkers. Eenmaal in Delfzijl was het inrichten van de slaapplekken en het bos in. In de middag levend stratego met als captains Joost en Jordi, na het verlies van vorig jaar was team Jordi gebrand op de overwinning. Uiteindelijk is het een gelijke stand geworden, stiekem werd er een klein beetje vals gespeeld maar wat hadden we een lol. De spooktocht leek niet door te kunnen gaan maar een mooie groep vrijwilligers heeft de schouders er onder gezet en een schitterende spooktocht neergezet. De meeste kinderen durfden het aan, voor sommigen was het toch wel erg spannend die gaan volgend jaar de tocht lopen.

Vrijdag is alweer de laatste dag, de onderbouw heeft de ochtend vrijaf om even bij te komen van alle activiteiten. De bovenbouw stapte rond een uur of twaalf op de fiets richting Ten Post. In Garrelsweer een kleine stop voor wat drinken om door te fietsen naar het dorpshuis. Daar stonden Ellen, Patrick en Wendy klaar met drinken en een lekker bakje patat met een snack. Iedereen genoot ervan in het zonnetje wat was het lekker zeg! Op naar het veld om het middag programma in te gaan. Om twee uur waren de onderbouw kinderen er ook weer die gingen direct op pad om weer een leuk spel door het dorp heen te doen, we hoorden weer veel lachende kinderen in het dorp. Jordi had voor de middag nog jachtseizoen op het programma staan, uiteindelijk hebben ze er ruim drie kwartier over gedaan om hem te pakken te krijgen. Ondertussen maakten wij het veld klaar om met zijn allen de afsluiting te gaan doen. Lekker een hapje eten met elkaar en gezellige spellen met als thema “Ik hou van Holland”. We speelden bingo, een ik hou van Holland ronde en er werden liedjes geraden. Ondertussen stond de barbecue al aan en werd er lekker gegeten en gedronken.

Wij willen alle kinderen, hun ouders en alle vrijwilligers bedanken voor een heerlijke week! In het bijzonder willen wij Marleen en Willard bedanken, zij hebben in de voorbereiding meegeholpen en ondersteunen ons gedurende de week. Het was door jullie een geweldige week die wij volgend jaar graag weer over doen met jullie!

Groetjes,

Douwe, Jordi, Wim, Joost, Marieke, Marielle en Marije

Kinderspelweek 2019Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *