Zomervakantie Ten Post wordt afgesloten met spelweek (bron: OOGTV)Posted by On


In Ten Post wordt vanaf dinsdag de zomervakantie afgesloten met een Kinderspelweek. Die spelweek wordt al ongeveer 30 jaar georganiseerd voor basisschoolleerlingen in de laatste week van de vakantie. Op de eerste dag was het traditiegetrouw tijd om hutten te bouwen, dit keer met het thema ‘Ik hou van Holland’.

Het was dit jaar voor het eerst spannend of de Kinderspelweek wel door kon gaan. Een aantal weken geleden waren er namelijk nog maar 20 aanmeldingen. “En dat is te weinig om de week door te laten gaan,” vertelt organisator Douwe Kosmeier. “Gelukkig kwamen daarna nog veel aanmeldingen, dus zijn er nu ongeveer 50 kinderen. Daar zijn we heel blij mee.”

Donderdag is er een groot kamp voor de oudere leerlingen. Daarmee sluit groep acht hun basisschooltijd af. Voor de meeste deelnemende kinderen is dit het hoogtepunt van de week.

De kinderen zijn enthousiast over de spelweek. “Het is altijd heel erg leuk,” vertelt Flootje. “Het is elke keer weer anders.” Ook Ben is blij dat hij er weer is. “Het is leuk, want ik ben lekker aan het timmeren met mijn vrienden.” Maar of de kinderen later meer willen gaan timmeren? “Nee, echt niet. Maar hier is het wel leuk.”

https://www.oogtv.nl/2019/08/zomervakantie-ten-post-wordt-afgesloten-met-spelweek/ 

(bron: OOGTV)

Kinderspelweek 2019Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *